Nederlandse Organisatie Voor Energie en Milieu home zoeken sitemap contact english

Home > Specials > PAV: Andere methoden verwerking slachtafval > Nieuws > Sector geïnteresseerd in alternatieve verwerkingsmethoden slachtafval
Titel - Nieuws Print deze paginaStuur pagina doorVoeg pagina toe aan favorieten

03-03-2003
Sector geïnteresseerd in alternatieve verwerkingsmethoden slachtafval

Maart 2003

Sector geïnteresseerd in alternatieve verwerkingsmethoden slachtafval

Het Ministerie van LNV en Novem helpen de vleessector te zoeken naar efficiëntere manieren om slachtafval te verwerken. Sinds het verboden is om diermeel in veevoeder te verwerken zijn de kosten van de vleesproductie flink gestegen. Medio vorig jaar is Novem gestart met het peilen van interesse bij slachterijen en technologieontwikkelaars om op zoek te gaan naar efficiëntere en veilige oplossingen. Inmiddels hebben veel bedrijven hun interesse kenbaar gemaakt aan Novem.

De komende tijd bekijkt LNV of er voldoende interesse is in de markt om enkele alternatieve verwerkingsmethoden in de praktijk te testen. Als LNV besluit door te gaan met het programma zullen deze experimenten via een Europese aanbesteding worden toegewezen aan consortia van bedrijven. De installatie wordt vervolgens in Nederland getest, waarbij een in Nederland gevestigde slachterij betrokken is.

Het agentschap Novem bereidt in opdracht van LNV de Europese aanbesteding voor. Met de Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees (RVV) en milieuvergunningverleners bekijkt Novem aan welke eisen slachterijen moeten voldoen om zelf laag risico materiaal te verwerken.

Een groot aantal Nederlandse slachterijen heeft bij Novem enthousiast gereageerd. Ook de interesse van binnenlandse en buitenlandse technologische bedrijven om aan een consortium deel te nemen is groot. Een aantal van deze bedrijven is nog op zoek naar een slachterij om mee samen te werken.

Slachterijen die belangstelling hebben om gebruik te maken van alternatieve verwerkingsmethoden kunnen contact opnemen met Novem. Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Novem, Martijn Moonen, m.moonen@novem.nl.




Titel - Zoeken

U kunt hier zoeken op sector en/of onderwerp.
Indien u de zoekactie wilt verfijnen kunt u ook een trefwoord invoeren.
Wanneer u nog meer zoekregels (bijvoorbeeld datum) wilt invullen kunt u ook uitgebreid zoeken

en of
Zoeken

Terug
English | Nieuws | Contact