Nederlandse Organisatie Voor Energie en Milieu home zoeken sitemap contact english

Home > Specials > NEO: Nieuw Energie Onderzoek > Nieuws > NEO 2003: Subsidieregeling gepubliceerd!
Titel - Nieuws Print deze paginaStuur pagina doorVoeg pagina toe aan favorieten

01-04-2003
NEO 2003: Subsidieregeling gepubliceerd!

In de Staatscourant van donderdag 27 maart is de nieuwe uitvoeringsregeling BSE-nieuw energieonderzoek (NEO) gepubliceerd. De NEO regeling stimuleert nieuw en pril energieonderzoek dat bijdraagt aan de verduurzaming van de Nederlandse energiehuishouding, van bron tot gebruik. Projecten moeten een sprong voorwaarts betekenen ten opzichte van de huidige stand der techniek. Vaak vormen zij een brug tussen fundamenteel en toegepast onderzoek. Het NEO programma wordt uitgevoerd door Novem in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken.

Subsidieaanvragen voor haalbaarheidsonderzoeken kunnen worden ingediend van 1 april tot en met 16 oktober 2003. De aanvragen zullen worden behandeld in volgorde van binnenkomst. In totaal is € 500.000 beschikbaar. Per project kan maximaal € 45.000 subsidie aangevraagd worden. Het maximum subsidiepercentage is 90%. U krijgt binnen 13 weken na indienen bericht over de beoordeling van uw aanvraag.

Subsidieaanvragen voor onderzoeks- of ontwikkelingsprojecten worden vergeleken en gerangschikt in twee tenders. De sluitingsdatum voor de eerste tender is 3 juli 2003, en voor de tweede 27 november 2003. Per tender is € 650.000 beschikbaar. Per project kan maximaal € 100.000 subsidie aangevraagd worden. Het maximum subsidiepercentage is 50% voor grote bedrijven, 60% voor MKB en 90% voor kennisinstellingen. De Adviescommissie NEO rangschikt de aanvragen in volgorde van hun bijdrage aan de NEO doelstellingen. U ontvangt 13 weken na sluiting van de tender bericht over de beoordeling van uw aanvraag.

Het verdient aanbeveling om uw idee voor een NEO-aanvraag vooraf voor te leggen aan het NEO team. Zij adviseren u gratis en vrijblijvend. Het indienen van een idee is niet verplicht voor subsidieaanvragers, maar het kan u de moeite van een onsuccesvolle subsidieaanvraag besparen.

Aanvraagformulieren en teksten van relevante publicaties in de Staatscourant zijn te vinden op www.neo.novem.nl, onderdeel Subsidies. U kunt zich ook wenden tot het NEO-secretariaat (030 2393418) voor een informatiemapje met alles wat u nodig heeft voor een subsidieaanvraag. 




Titel - Zoeken

U kunt hier zoeken op sector en/of onderwerp.
Indien u de zoekactie wilt verfijnen kunt u ook een trefwoord invoeren.
Wanneer u nog meer zoekregels (bijvoorbeeld datum) wilt invullen kunt u ook uitgebreid zoeken

en of
Zoeken

Terug
Nieuws | Projecten | Subsidie | Contact