Nederlandse Organisatie Voor Energie en Milieu home zoeken sitemap contact english

Home > Specials > NEO: Nieuw Energie Onderzoek
Titel - Specials Print deze paginaStuur pagina doorVoeg pagina toe aan favorieten

NEO: Nieuw Energie Onderzoek

programma voor uitvinders, innovators en ondernemers

Buiten de gebaande paden op weg naar een schone energiehuishouding

Waarom NEO?

De overheid wil energieonderzoek stimuleren om een duurzame energievoorziening dichterbij te brengen. Met de nota EOS (Energie Onderzoek Strategie) wordt het publiek gefinancierde onderzoek meer dan voorheen gericht op een beperkt aantal speerpunten (energieonderzoeksgebieden). Om te voorkomen dat daardoor het onderzoeksveld verschraalt schept de overheid daarnaast ruimte voor het stimuleren van niet-conventioneel onderzoek dat tot technologische doorbraken kan leiden. Dit laatste is het werkgebied van NEO (Nieuw EnergieOnderzoek).

Wat is NEO?

Het programma NEO stimuleert nieuw, niet-conventioneel energieonderzoek. NEO vergroot de ‘ideeënrijkdom’ in het energieonderzoeksveld en helpt goede ideeën vooruit met advies en subsidie. Het energieonderzoek moet gericht zijn op een schone, betrouwbare en betaalbare energiehuishouding. NEO wordt uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken.

Voor wie is NEO bedoeld?

NEO is bedoeld voor iedereen met nieuwe ideeën voor innovaties in de energiehuishouding, zowel zelfstandige uitvinders, als onderzoekers uit het bedrijfsleven en kennisinstituten. NEO is vooral op zoek naar díe ideeën, die een sprongsgewijze verbetering ten opzichte van de huidige stand der techniek kunnen bereiken.

Ideeënadvisering

NEO is hèt adres voor nieuwe ideeën op het gebied van duurzame energiehuishouding. Het NEO team staat klaar om uw idee te toetsen en verder te helpen. U kunt uw idee bij ons indienen per brief, fax, of e-mail. Gebruik voor uw omschrijving ons ideeënformulier, dat u onderaan deze pagina kunt downloaden. Wij geven u advies over technische haalbaarheid en marktkansen van uw idee. Onze adviezen zijn kosteloos en u kunt van ons verwachten dat wij u adviseren of u al dan niet zou moeten doorgaan met uw idee. Een goed idee dat niet precies past in NEO zetten wij samen met u op de brug naar een juiste bestemming. Dat kan een ander onderzoeksprogramma zijn, een financier of een mogelijk geïnteresseerd bedrijf.

Zorgvuldigheid staat bij onze taakuitvoering voorop: Novem is onafhankelijk en alle informatie die wij van u ontvangen behandelen wij vertrouwelijk.

Subsidieregeling

De BSE subsidieregeling nieuw energieonderzoek (NEO) is het hart van het programma. Deze subsidieregeling stimuleert nieuw, niet-conventioneel energieonderzoek. Er zijn twee soorten projecten die voor een subsidie in aanmerking komen: haalbaarheidsprojecten en onderzoeks- of ontwikkelingsprojecten. Voor meer informatie ga naar Subsidie.


Download NEO idee├źnformulier ( Excel Sheet 20k )Titel - Zoeken

U kunt hier zoeken op sector en/of onderwerp.
Indien u de zoekactie wilt verfijnen kunt u ook een trefwoord invoeren.
Wanneer u nog meer zoekregels (bijvoorbeeld datum) wilt invullen kunt u ook uitgebreid zoeken

en of
Zoeken

Terug
Nieuws | Projecten | Subsidie | Contact