Novem- Nederlandse Oragnisatie voor Energie en Milieu zoeken sitemap contact english
logo Novem
Mijn Novem
Nieuws
Agenda
Specials
Projecten
Uw sector
Onderwerpen
Over Novem
Subsidies
Publicaties

Introductie
Aanpak
Woningbouw
Utiliteitsbouw
Oplossingen
Projecten
Subsidie
Handhaving
Contact
Zoeken
home  ·  Specials ·  Nieuwbouw en EPN
Introductie Agenda
Welkom

Welkom

Welkom op de special Nieuwbouw en EPN! Vanaf nu maakt de epn-site deel uit van Kompas energiebewust wonen en werken. De site bevat praktische informatie over de energieprestatienormering.

leesverder lees verder...
26-05-2003 Cursusdata EPN
08-04-2004 Klimaatbeurs Noord-Holland 2004
Nieuws
08-03-2004 - Zoekt en gij zult vinden...
03-03-2004 - Nieuwsbrief nieuwbouw en epn jan/feb 2004
11-02-2004 - Wat zijn uw ervaringen met het binnenklimaat in de zomer?
11-02-2004 - Haalbaarheid aanscherping EPC-eis
27-01-2004 - Bewust omgaan met energie loont, zeker met het gebruik van de EnergieInvesteringsAftrek (EIA)
19-12-2003 - Nieuwsbrief november/ december 2003: Nieuwbouw & EPN
10-12-2003 - Winnaars prijsvraag 'Ontwerp een cataloguswoning met een EPC van 0.7 of lager' bekendgemaakt
Woningbouw
Download de nieuwe versie EPC & Kosten
De spreadsheet ‘EPC en kosten’ is weer verder uitgebreid. Nieuw in deze versie zijn o.a. de verbetering van de functionaliteit, de kosteninformatie en drie nieuwe referentiewoningen.
Lineaire koudebruggen
De belangrijkste wijziging in de huidige norm zijn de lineaire koudebruggen. Op de site is al veel te vinden over de normwijzigingen en het effect op de EPC. Specifieke informatie over hoe iets moet worden ingevuld is nu ook op de site te vinden.
EPCheck
Download hier het vernieuwde computerprogramma EPCheck V1.1. Met dit programma kunt u op eenvoudige wijze nagaan of een (digitale) EPC-berekening voor woning- of utiliteitsbouw geen grote fouten bevat.
Voorbeeldberekening woningbouw
Voor de eerste keer een EPC-berekening maken is best lastig. Aan de hand van een voorbeeldwoning wordt het uitvoeren van een EPC-berekening stapsgewijs doorgelopen en geillustreerd, een on-line cursus EPC!
Utiliteitsbouw
EPL Utiliteitsbouw
De Energie Prestatie op Locatie (EPL) is een maat voor de CO2-emissie van een locatie. De EPL geldt nu alleen nog voor woonwijken. Onderzoek is gedaan naar de haalbaarheid en wenselijkheid van een EPL voor utiliteitsbouw.
Aanscherping EPC-eisen
Wat is het effect van de wijzigingen van het Bouwbesluit en de nieuwe energieprestatie-eisen voor utiliteitsbouw?
Download het gratis programma EP Varianten Utiliteitsgebouwen V2.2
Met deze nieuwe versie 2.11 van het programma EPVarianten kan worden gerekend volgens de nieuwe EPC-norm en eisen. Verder zijn de kosten geactualiseerd en is de behaaglijkheidsmodule optioneel gemaakt.
Handboek Handhaving EPN
Het handboek ‘Handhaving EPN’ is geschreven voor gemeenten als hulpmiddel bij het beoordelen van de juistheid van een EPC-berekening. Op de site zijn een aantal voorbeelden uit het handboek opgenomen. Ook interessant voor de rekenaars!
Alle 13 Goed: 13 inspirerende praktijkvoorbeelden.
Op deze website zijn 13 praktijkprojecten uitgebreid beschreven. Deze zijn gebaseerd op interviews met de betrokken professionals. Uit de gesprekken blijkt dat er veel meer mogelijk is dan vaak wordt gedacht.
Projecten
Prijsvraag cataloguswoningen, Tangramhuis (ontwerp)
Dit project is één van de projecten die deel hebben genomen aan de prijsvraag cataloguswoningen. Deze energieneutrale, flexibele cataloguswoning is ondermeer gerealiseerd met een opvallende oplossing als gevelelement.
Prijsvraag cataloguswoningen, Elementenhuis (ontwerp)
Dit project is één van de projecten die deel hebben genomen aan de prijsvraag cataloguswoningen. Dit ontwerp, waarbij architect en adviseur van het begin intensief hebben samengewerkt, is geïnspireerd op de elementen die het wonen beïn
Prijsvraag cataloguswoningen, Woonhuis Kuipers (ontwerp en realisatie)
Dit project is één van de projecten die deel hebben genomen aan de prijsvraag cataloguswoningen. De projectontwikkelaar bouwt voor een kritisch en hoog verwachtingspatroon waarbij energiezuinige en innovatieve oplossingen getroffen worden.
Mijn Novem    Nieuws    Agenda    Specials    Projecten    Uw sector    Onderwerpen    Over Novem    Subsidies    Publicaties    Disclaimer

Alle rechten voorbehouden. © Novem