Nederlandse Organisatie Voor Energie en Milieu home zoeken sitemap contact english
Home

Home · Specials · Duurzaam ondernemen voor en door overheden · Thema's · Duurzaam ondernemen bij bedrijven · Projecten · Duurzaamheid in de bouw en het onderwijs
Thema's Print deze paginaStuur pagina doorVoeg pagina toe aan favorieten


17-06-2004 Rol van Novem:
Duurzaamheid in de bouw en het onderwijs

Voor duurzaam bouwen moeten bouwkundigen, elektriciens en installateurs goed samenwerken. De basis daarvoor wordt gelegd op de mbo-opleidingen.

Doel

Duurzaam bouwen in mbo-opleidingen bouwkunde, elektrotechniek, installatietechniek en grond-, weg- en waterbouwkunde stimuleren. Leraren bewust maken van het belang van de integratie van deze disciplines. Leermiddelen hiervoor maken.

Inhoud
Hoe kunnen de disciplines bouwkunde, elektrotechniek, installatietechniek en grond-, weg- en waterbouwkunde zodanig geïntegreerd worden dat duurzaam bouwen mogelijk wordt?  ROC Midden Brabant heeft bijeenkomsten georganiseerd met medewerkers van bedrijven en mbo-opleidingen om de kaders hiervoor vast te stellen. De mbo-leraren hebben vervolgens concepten gemaakt voor leermiddelen: de cd-rom ‘Duurzaamheid in breed perspectief’ over duurzaam bouwen en het boekje ‘Wat is Dubo?’ dat de achtergrond van duurzaam bouwen uitlegt en vertelt hoe je de cd-rom moet gebruiken. Leerlingen kunnen er zelfstandig mee aan de slag ter ondersteuning van hun individuele opdrachten.

De cd-rom bevat de benodigde leerstof, veel fotomateriaal en testjes waarmee leerlingen kunnen beoordelen of ze de leerstof begrepen hebben. Het leermateriaal is niet stellend maar geeft bij probleemstellingen de consequenties en alternatieven. Zo worden leerlingen gestimuleerd tot het maken van verantwoorde keuzes.

Resultaat
Boekjes: ‘Wat is Dubo’ en cd-rom ‘Duurzaamheid in breed perspectief’. Website www.dubowijs.nl.

Projectleider
Dhr Frans Robben (ROC Midden-Brabant)

Deelnemers
Novem, Nationaal Dubo Centrum, bedrijven en ROC’s

Financiering
Senter, bedrijven en ROC’s

Looptijd

Januari 2001 – december 2002

Contactpersoon
Dhr Frans Robben (ROC Midden-Brabant)
(013) 583 05 04 / (06) 51 00 47 46
m.dingemans@rocmb.nl


Meer informatie
www.dubowijs.nl


 



Zoeken binnen SenterNovem
U kunt hier zoeken op sector en/of onderwerp. Indien u de zoekactie wilt verfijnen kunt u ook een trefwoord invoeren.

en of

Uitgebreid zoekenZoeken


Terug

'Met preventie naar duurzaam ondernemen' is een programma voor en door overheden. Het is een gezamenlijk initiatief van IPO, VNG, UvW, VROM en EZ. SenterNovem ondersteunt de overheden in de uitvoering van het programma

Achtergrond   Nieuws   Agenda   Thema's   Projecten   Subsidie   Contact   Disclaimer
Alle rechten voorbehouden. © Novem