Nederlandse Organisatie Voor Energie en Milieu home zoeken sitemap contact english
Home

Home > Specials > Duurzaam ondernemen voor en door overheden > Thema's > Duurzaam ondernemen bij bedrijven > Onderzoek
Print deze paginaStuur pagina doorVoeg pagina toe aan favorieten


Hoe 'groen' is het MKB-milieubeleid?
Het EIM heeft onderzoek gedaan naar de succesfactoren bij de implementatie van beleid op het gebied van duurzaam ondernemen, afval/verpakkingen, mobiliteit en milieuvriendelijke productontwikkeling. Het onderzoek kunt u downloaden van deze site.
Lees Meer

Instrumenten voor preventie
In deze brochure vindt u een samenvatting van een onderzoek naar de effectiviteit van de instrumenten die overheden inzetten om bedrijven te stimuleren tot preventie en duurzaam ondernemen.
Lees Meer

overheden stimuleren product- en ketenactiviteiten
Onderzoek naar de rollen die de diverse overheden vervullen bij bedrijven wanneer zij product- en ketenactiviteiten willen stimuleren. Met conclusies en aanbevelingen.
Lees Meer

Inventarisatie 31 monitoringsmethodieken
In deze inventarisatie worden 31 methodieken voor het monitoren van milieuprestaties in bedrijven beschreven. De nadruk ligt op methodieken die bedrijven zelf als managementinstrument kunnen toepassen.
Lees Meer

Meten, weten, winnen
Dit onderzoek analyseert de toepasbaarheid van 6 verschillende methodieken voor monitoring van bedrijven. Voor 20 branches beoordeelt men het inzicht in de milieudruk van bedrijven. Zowel grote als kleine bedrijven komen aan bod.
Lees MeerZoeken
U kunt hier zoeken op sector en/of onderwerp.
Indien u de zoekactie wilt verfijnen kunt u ook een trefwoord invoeren.
Wanneer u nog meer zoekregels wilt invullen kunt u ook uitgebreid zoeken, u komt dan in de zoekfunctionaliteit van de algemene Novem-site terecht.

en of
Zoeken

Terug
Logo Duurzaam Ondernemen
Achtergrond   Nieuws   Agenda   Thema's   Projecten   Subsidie   Contact