Nederlandse Organisatie Voor Energie en Milieu home zoeken sitemap contact english

Home > € 1,2 miljoen voor stimulering Het Nieuwe Rijden
Titel - Nieuws Print deze paginaStuur pagina doorVoeg pagina toe aan favorieten

08-07-2003
€ 1,2 miljoen voor stimulering Het Nieuwe Rijden

Binnen het meerjarenprogramma Het Nieuwe Rijden is een bedrag van ruim € 1,2 miljoen beschikbaar gesteld voor subsidies om Het Nieuwe Rijden verder te stimuler. Met Het Nieuwe Rijden kan gemiddeld 10% CO2-uitstoot worden bespaard en neemt de verkeersveiligheid toe. Organisaties die voor subsidie in aanmerking willen komen kunnen tot en met 31 mei 2004 bij Novem projectvoorstellen indienen.

In het subsidieprogramma komen rijstijltrainingen Het Nieuwe Rijden en brandstofbesparende in-car apparatuur voor subsidie in aanmerking.logo HNR personenauto.gif

Bij rijstijltrainingen gaat het om trainingen op de weg of in de simulator. Met de training leren cursisten comfortabeler, veiliger en energie-efficiënter autorijden. Belangrijke elementen zijn snel doorschakelen naar een hogere versnelling en tijdig gas loslaten en gebruik maken van het rollend vermogen van de auto. Het minimum aantal rijstijltrainingen waarvoor een subsidieaanvraag kan worden ingediend bedraagt 100. Het maximale subsidiebedrag voor rijstijltrainingen bedraagt € 75,- per te trainen persoon tot een maximum van € 200.000,- per project.

Bij in-car apparatuur gaat het om de aanschaf, inbouw en het gebruik van de volgende brandstofbesparende instrumenten in voertuigen van bestaande wagenparken: boordcomputers, dieselverbruiksmeters, snelheids- en/of toerentalbegrenzers (bij voertuigen < 3,5 ton GWV), start-stopsystemen, standkachels en automatische bandenspanningsmeters. Het minimum aantal voertuigen waarvoor een subsidieaanvraag voor in-car apparatuur kan worden ingediend bedraagt 20. Het maximale subsidiebedrag voor in-car apparatuur bedraagt 30% van de totale projectkosten tot een maximum van € 150.000,- per project.

Het subsidieprogramma is een vervolg op het Subsidieprogramma Het Nieuwe Rijden 2001/2002.

Voor meer informatie over het programma Het Nieuwe Rijden kunt u kijken op: www.hetnieuwerijden.nl

Voor vragen kunt u contact opnemen met Novem, Suzan Reitsma, telefoon (030) 239 37 12 en e-mail s.reitsma@novem.nl of Peter Wilbers, telefoon (030) 239 35 01 en e-mail p.wilbers@novem.nl.




Titel - Zoeken

U kunt hier zoeken op sector en/of onderwerp.
Indien u de zoekactie wilt verfijnen kunt u ook een trefwoord invoeren.
Wanneer u nog meer zoekregels (bijvoorbeeld datum) wilt invullen kunt u ook uitgebreid zoeken

en of
Zoeken

Terug
Mijn Novem | Nieuws | Agenda | Specials | Projecten | Uw sector | Onderwerpen | Over Novem | Subsidies | Publicaties