Nederlandse Organisatie Voor Energie en Milieu home zoeken sitemap contact english
Home

Home > Specials > Duurzaam ondernemen, voor en door overheden > Thema's > Duurzaam ondernemen
Print deze paginaStuur pagina doorVoeg pagina toe aan favorieten


duurzaam ondernemen

U stimuleert bedrijven het begrip duurzaam ondernemen uit te werken voor de economische, sociale en milieuprestaties van hun bedrijf. Dit doet u in samenwerking met het bedrijfsleven.

Nieuwe instrumenten ontwerpen
Vooral het ontwikkelen van duurzaam ondernemen in relatie tot de triple-P-benadering krijgt aandacht. Triple-P staat voor People, Planet, Profit. Daarnaast is er aandacht voor het ontwerpen van nieuwe instrumenten. Dit kan met behulp van al bestaande indicatoren en instrumenten voor duurzaam ondernemen. Met de nieuwe instrumenten kunnen bedrijven laten zien hoe ver zij zijn met duurzaam ondernemen. En kunnen ze in kaart brengen wat voor mogelijkheden de toekomst biedt op het gebied van product- en procesinnovaties. Het is belangrijk dat overheden en bedrijven bij het ontwikkelen van de nieuwe instrumenten samenwerken.

Kennis uitwisselen
Ook is het belangrijk dat overheidsorganen kennis en ervaringen uitwisselen. Op die manier blijven zij goed op de hoogte van de ontwikkelingen rond duurzaam ondernemen en kunnen zij hun overige beleid hierop afstemmen.




Zoeken
U kunt hier zoeken op sector en/of onderwerp.
Indien u de zoekactie wilt verfijnen kunt u ook een trefwoord invoeren.
Wanneer u nog meer zoekregels wilt invullen kunt u ook uitgebreid zoeken, u komt dan in de zoekfunctionaliteit van de algemene Novem-site terecht.

en of
Zoeken

Terug
Logo Duurzaam Ondernemen
Introductie   Nieuws   Agenda   Thema's   Projecten   Subsidie   Contact