Nederlandse Organisatie Voor Energie en Milieu home zoeken sitemap contact english

Home > Specials > Eigen Huis Bouwen
Titel - Specials Print deze paginaStuur pagina doorVoeg pagina toe aan favorieten

Eigen Huis Bouwen

Stap binnen...

Als zelfbouwer hebt u een uitgelezen kans om uw woonwensen te realiseren. Hoe ziet uw ideale woning eruit? Welke voorzieningen kiest u? Wanneer neemt u welke beslissingen? Deze site geeft zicht op wat er speelt en wat er kan. Stap binnen in de Woning van Nu.

Het principe

Ga voor uw woning uit van een compacte vorm. Plaats de woning met z'n breedste kant op het zuiden. Kies hier voor grote ramen, zodat de zonnewarmte (die tenslotte niets kost) binnenkomt. Behoud die warmte: reserveer de noordkant voor kleine ramen. Op het schuine dak op het zuiden plaatst u PV-elementen en zonnecollectoren. Aan de noordkant mogelijk een vegetatiedak.
Isoleer de woning van dak tot vloer en van muur tot muur zodat de warmte (of de koelte in de zomer) niet zo maar verdwijnt.
Pas moderne technieken toe om het comfort in de woning te verhogen en tegelijkertijd efficiënt met energie om te gaan; technieken zoals warmtepompen, ventilatie met warmteterugwinning en lage temperatuur verwarming.


Uitgaan van samenhang

De Woning van Nu is gebaseerd op maatregelen die goed op elkaar zijn afgestemd. De ligging van uw woning is daarbij even belangrijk als de vorm, de indeling en de keuze van de installatie. In de Woning van Nu heeft alles met elkaar te maken. Hoe beter de afstemming, hoe groter het effect. Dat vraagt een nauwe samenwerking tussen de betrokken partijen (architect of catalogusbouwer, installateur, etc.). Des te eerder u hen om de tafel krijgt, des te beter zij rekening zullen kunnen houden met elkaars vakgebied en met de keuzes die u voor ogen hebt.

naar boven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Titel - Zoeken

U kunt hier zoeken op sector en/of onderwerp.
Indien u de zoekactie wilt verfijnen kunt u ook een trefwoord invoeren.
Wanneer u nog meer zoekregels (bijvoorbeeld datum) wilt invullen kunt u ook uitgebreid zoeken

en of
Zoeken

Terug
Uw Keuze | Aan de slag | Installatie-concepten | Projecten | Adressen | Begrippen