Nederlandse Organisatie Voor Energie en Milieu home zoeken sitemap contact english
Home

Home > Specials > Duurzaam ondernemen, voor en door overheden > Subsidie > Hulpmiddelen > Kennistraject Verruimde Reikwijdte Wet Milieubeheer
Print deze paginaStuur pagina doorVoeg pagina toe aan favorieten


Kennistraject Verruimde Reikwijdte Wet Milieubeheer

Voldoende kennis en vaardigheden op het terrein van de verruimde reikwijdte zijn voor een goede uitvoering van de regulerende taak essentieel. InfoMil start in januari 2003 een basistraining voor vergunningverleners en handhavers met weinig of geen kennis van de verruimde reikwijdte. Dit Kennistraject bevat drie vaste en vier keuze modules voor de vergunningverlener en handhaver en één module voor leidinggevenden. In de brochure van InfoMil vindt u informatie over inhoud, werkwijze en duur van het traject.

InfoMil streeft ernaar de trajecten zo veel mogelijk te organiseren in samenwerking met regio, milieudienst of gemeente.

Workshop voor het management
Om ook de leidinggevende actief te betrekken bij de aanpak van de verruimde reikwijdte, gaat een workshop voor het management vooraf aan elk traject. Als leidinggevende schept u de randvoorwaarden voor een goede en effectieve invulling van de verruimde reikwijdte in vergunningverlening en handhaving. Tijdens de managementworkshop zult u samen met collega's onderzoeken hoe deze voorwaarden beleidsmatig en organisatorisch gestalte kunnen worden gegeven. De workshop staat onder leiding van een collega die verruimde reikwijdte aspecten succesvol heeft geïmplementeerd in de dagelijkse werkzaamheden. Wij adviseren u deze workshop vooraf te laten gaan aan het Kennistraject verruimde reikwijdte. Meer informatie over deze workshop vindt u eveneens in de brochure.

Verdieping van kennis en vaardigheden
Beschikt men over voldoende basiskennis, dan bieden diverse milieuadviesbureaus op maat gesneden trainingen aan waarin verdere verdieping van kennis plaats kan vinden en praktijkgerichte onderdelen als training on the job in de eigen werksituatie tot de mogelijkheden behoren. Via de subsidieregeling SAM kunt u financiële ondersteuning krijgen bij dergelijke projecten.

Meer informatie
Meer informatie over het kennistraject en het aanvragen van de brochure vindt u op de site van InfoMil.



www.infomil.nl ( Site )



Zoeken
U kunt hier zoeken op sector en/of onderwerp.
Indien u de zoekactie wilt verfijnen kunt u ook een trefwoord invoeren.
Wanneer u nog meer zoekregels wilt invullen kunt u ook uitgebreid zoeken, u komt dan in de zoekfunctionaliteit van de algemene Novem-site terecht.

en of
Zoeken

Terug
Logo Duurzaam Ondernemen
Achtergrond   Nieuws   Agenda   Thema's   Subsidie   Contact