Nederlandse Organisatie Voor Energie en Milieu home zoeken sitemap contact english
Home

Home > Specials > Duurzaam ondernemen, voor en door overheden > Thema's > Duurzaam ondernemen bij overheden > Hulpmiddelen > Training bedrijfsinterne milieuzorg voor overheden
Print deze paginaStuur pagina doorVoeg pagina toe aan favorieten


Training bedrijfsinterne milieuzorg voor overheden

Toelichting
Een praktische training
Welke voorwaarden kunt u aan de bureaus die de training verzorgen stellen
Welke bureaus bieden de training aan
Hoe meld ik mij aan als bureau
Meld ons uw ervaringen

Toelichting

Op deze pagina vindt u informatie over de training Bedrijfsinterne Milieuzorg voor overheden. U vindt informatie over de voorwaarden die u aan de training kunt stellen, en een lijst van bureaus die de training aanbieden.

Een praktische training

Om gemeenten, waterschappen en provincies hierbij een handreiking te bieden, heeft de Milieudienst Regio Eindhoven (SRE) een training ontwikkeld. Een tiental gemeenten en één waterschap hebben enthousiast geparticipeerd in de ontwikkeling van de training waardoor nu een praktisch instrument beschikbaar is dat is toegesneden op de behoeften van gemeenten en andere overheden.

De training bestaat uit 4 dagen (verspreid over een langere periode), huiswerkopdrachten en de mogelijkheid voor maximaal 8 uur (per deelnemende organisatie) een beroep te doen op ondersteuning van een helpdesk.

Welke voorwaarden kunt u aan de bureaus die de training verzorgen stellen

  • Aantoonbare ervaring met Bedrijfsinterne Milieuzorg en/of Gemeentelijke Interne Milieuzorg.
  • Aantoonbare ervaring met uitvoeren van opdrachten voor overheden: provincies, gemeenten en waterschappen.
  • Aantoonbare ervaring met het opzetten/ uitvoeren van ISO 14001.
  • Aantoonbare ervaring met het geven van trainingen.
  • Bereidheid om de trainingen te verzorgen tegen een prijs die bij een deelname van 8 organisaties en 2 mensen per organisatie (totaal 16 mensen) ligt in de orde van grootte van € 10.000 - € 15.000 (voor de totale training, exclusief opslagen, locatiekosten en training materiaal).
  • Voorbeeld begroting in dagen: voorbereiding 4 dagen, cursus 4 dagen, helpdesk 1 dag/ organisatie (bij 8 organisaties 8 dagen), totaal: 4+4+8= 16 dagen.
  • De mogelijkheid en bereidheid om binnen 2 maanden met het geven van de cursussen te starten.
  • De committering om gebruik te maken van het onder de verantwoordelijkheid van het programma ‘Met preventie naar duurzaam ondernemen’ door SRE ontwikkelde cursusmateriaal en de bijbehorende methodiek te gebruiken voor het geven van de trainingen.
  • De bereidheid en capaciteit om tezamen met de cursus ook een helpdesk faciliteit aan te bieden gedurende de cursusperiode.
  • De bereidheid actief mee te werken aan de monitoring van het cursustraject.

Welke bureaus bieden de training aan

Lijst met bureaus die deze training aanbieden

Vermelding op deze site geschiedt op verzoek van het bureau zelf en houdt geen enkel oordeel in over kwaliteit, prijs, of wat dan ook van de aangeboden goederen of diensten. Dit oordeel dient u zich zelf te vormen, waarbij u onder andere gebruik kunt maken van de voorwaarden die hierboven staan vermeld.

Hoe meld ik mij aan als bureau

Bureaus die de training Bedrijfsinterne Milieuzorg voor overheden willen aanbieden kunnen een e-mail sturen naar duurzaamondernemen@novem.nl onder vermelding van:

  • naam
  • adres
  • contactpersoon
  • telefoonnummer
  • faxnummer
  • e-mailadres contactpersoon
  • inschrijvingsnummer bij de Kamer van Koophandel

Kort daarna volgt publicatie op de website.

U kunt bij SRE (zie voor adres en contactpersoon de lijst met bureaus) de CD-Rom met het cursusmateriaal bestellen voor de prijs van € 30,-.

Aan plaatsing op de lijst kunnen geen rechten ontleend worden. Plaatsing houdt geen kwaliteitsoordeel in. Novem behoudt zich het recht voor zonder voorafgaande kennisgeving wijzigingen in de lijst aan te brengen.

Meld ons uw ervaringen

Novem hoort graag over uw ervaringen met de cursus. U kunt ons mailen op duurzaamondernemen@novem.nl, of bellen op nummer 030-2393707.

Heeft u productsheets en dergelijke, dan ontvangen wij graag een exemplaar. U kunt ons per post bereiken:

Novem
t.a.v. mw. K. Nicolaï
Postbus 8242
3503 RE Utrecht

 

 



adviesbureaus die de training aanbieden ( Excel Sheet 23k )



Zoeken
U kunt hier zoeken op sector en/of onderwerp.
Indien u de zoekactie wilt verfijnen kunt u ook een trefwoord invoeren.
Wanneer u nog meer zoekregels wilt invullen kunt u ook uitgebreid zoeken, u komt dan in de zoekfunctionaliteit van de algemene Novem-site terecht.

en of
Zoeken

Terug
Logo Duurzaam Ondernemen
Achtergrond   Nieuws   Agenda   Thema's   Subsidie   Contact