Novem- Nederlandse Oragnisatie voor Energie en Milieu zoeken sitemap contact english
logo Novem
Mijn Novem
Nieuws
Agenda
Specials
Projecten
Uw sector
Onderwerpen
Over Novem
Subsidies
PublicatiesIntroductie


Achtergrond


Subsidie


Voorbeelden


Contact


DE Planner, van idee tot oplevering


Home - Specials - DE planner Nieuwbouw Woningbouw - Introductie >
Introductie
Print deze paginaStuur pagina doorVoeg pagina toe aan favorieten

Welkom bij de DEplanner Nieuwbouw Woningbouw, Duurzame Energie planner voor de bouw. Deze site helpt u bij realisatie van uw duurzame energie plannen. Van idee tot oplevering.

Voor wie is de DEplanner? 

  • voor initiatiefnemers, die overwegen duurzame energie toe te gaan passen
  • voor partijen in het bouwproces, die geconfronteerd worden met Duurzame Energie eisen van de opdrachtgever of overheid;

Hoe werkt de DEplanner?

Uw keuze voor partij en technologie geeft u de meest specieke informtie binnen de DEplanner. Het is een compleet stappenplan dat u kunt doorlopen van beleidsfase tot en met realisatie. Van idee  tot oplevering. Met voorbeelden, achtergondinformatie en verwijzingen naar instrumenten.

Nog geen keuze gemaakt voor een specifieke technologie? Kies dan in het keuzemenu uw partij,   en zet de technolgiekeuze op algemeen. De DEplanner geeft de voor u meest relevante aspecten met betrekking tot Duurzame Energie om zelf een keuze te maken voor 1 of meerdere Duurzame energie technieken.

Zoekt u algemene basis informatie van een specifieke technologie? Maak dan uw keuze in het selectiemenu technologie terwijl u de partijkeuze op algemeen laat staan.

Energiebesparing en de Duurzame Energieplanner

Energiebesparing is geen Duurzame Energie technologie. Onder de technologiekeuze energiebesparing vindt u informatie en bruikbare concepten over combinaties van energiebesparende maatregelen en duurzame energie technieken.  Immers, alleen de juist mix van maatregelen leidt tot een betaalbare, comfortabele, gezonde en veilige woningen. Vandaar toch energiebesparing als onderdeel van de DEplanner.

De DEplanner nog in ontwikkeling voor woningcorporaties

De DEplanner is nog in ontwikkeling. Voor woningcorporaties die Duurzame Energie willen toepassen in nieuwbouwprojecten verwijzen we naar de informatie voor projectontwikkelaars. In 2003 voegen we aan de DEplanner een aparte module toe voor woningcorporaties van het segment nieuwbouwwoningen  naar beheer en onderhoud van bestaande woningen.

 

 

 

 Introductie  |  Achtergrond  |  Subsidie  |  Voorbeelden  |  Contact