Nederlandse Organisatie Voor Energie en Milieu home zoeken sitemap contact english
Home

Home > Specials > Duurzaam ondernemen voor en door overheden > Agenda > 23-03-2004: Excursie naar de Berghuizer papierfabriek
Print deze paginaStuur pagina doorVoeg pagina toe aan favorieten


23-03-2004
23-03-2004: Excursie naar de Berghuizer papierfabriek

Op dinsdag 23 maart 2004 organiseert het programma "Met Preventie naar duurzaam ondernemen" een excursie. Centraal staat wat de Berghuizer papierfabriek allemaal onderneemt om de milieubelasting zoveel mogelijk te beperken. Welke product- en ketenactiviteiten zijn er en welke stappen onderneemt men op het pad van duurzaam ondernemen? De aanhaakpunten voor de overheden komen zoveel als mogelijk aan de orde. Welke rol spelen convenanten, meerjarenafspraken en doelgroepenbeleid?

De Berghuizer papierfabriek in Wapenveld (onderdeel van StoraEnso) is onze gastheer zodat de toepassing van Productgerichte Milieuzorg en verbreding tot duurzaam ondernemen in de papierindustrie meteen met eigen ogen aanschouwd kan worden!

programma

  • vanaf 12.15 uur: ontvangst met een broodje
  • 13.00 uur: welkom door een lid van de directie van de Berghuizer papierfabriek
  • 13.15 uur: "StoraEnso en de Berghuizer papierfabriek en het beperken van de milieubelasting door zorgsystemen en technische innovaties van het product en in de keten", presentatie door Jan te Hennepe (coördinator TQM) met aandacht voor de vraag: "Welke rol kunnen overheden spelen?"
  • 14.15 uur: pauze
  • 14.30 uur: aandacht voor MJA-scans (Jan Iepsma, Novem)
  • 15.00 uur - 16.15 uur rondleiding door de fabriek.

adres

Stora Enso Fine Paper
Berghuizer Mill
Ir. R.R. van der Zeelaan 1
8190 AA Wapenveld,
Tel +31 (0)38 4475742

De locatie is zeer eenvoudig te bereiken vanaf station Zwolle met bus 90 (Connexxion) richting Apeldoorn. De bus vertrekt om 11.48 uur of 12.18 uur.

aanmelden

Graag vernemen we uiterlijk 16 maart of u wilt deelnemen aan deze zeer interessante bijeenkomst. U kunt u opgeven door middel van een mail naar duurzaamondernemen@novem.nl
Zoeken
U kunt hier zoeken op sector en/of onderwerp.
Indien u de zoekactie wilt verfijnen kunt u ook een trefwoord invoeren.
Wanneer u nog meer zoekregels wilt invullen kunt u ook uitgebreid zoeken, u komt dan in de zoekfunctionaliteit van de algemene Novem-site terecht.

en of
Zoeken

Terug
Logo Duurzaam Ondernemen
Achtergrond   Nieuws   Agenda   Thema's   Projecten   Subsidie   Contact   Disclaimer

Alle rechten voorbehouden. © Novem